jouw wetenschapsgids in de hoofdstad

jouw wetenschapsgids in de hoofdstad

Wetenschappelijke zomerkampen voor de kids (met nog plaats!)

Ben je last-minute nog op zoek naar een keitof zomerkamp voor je kleine wetenschapper? Het lijkt misschien alsof alle kampjes al volzet zijn, maar niets is minder waar! Wij gingen op zoek naar de leukste zomerkampen in en rond Brussel waar jouw kleine spruit nog terechtkan. Ja echt! Zelfs nog in de eerste week van juli. Geen tijd om het hele artikel te lezen? De kampen staan in alfabetische volgorde op locatie.

Capital Digital Codeerstage – Anderlecht (8-12)

Capital digital is een codeerschool voor kinderen tussen 8 en 12 jaar in het brussels hoofdstedelijk gewest. Tijdens de schoolvakanties in 2024 leren kinderen er hun eigen videogames, animaties, applicaties en robots programmeren.

Fablab zoekt ingenieurs – Heverlee (12-16)

Voor wie wil weten hoe een lasersnijmachine en een 3D-printer werken. In het Fablab kan het allemaal! De jongeren leren bv. een oude vinylplaat omtoveren tot een klok of zelf een slim en creatief apparaat ontwerpen dat met behulp van sensoren kan reageren op signalen uit de omgeving. Dagelijks wordt dit afgewisseld met sport- en spelmomenten.

Wetenschapskamp – Kapelle-Op-Den-Bosch (8-12)

Van kleurveranderende chemische reacties en het bestuderen van micro-organismen tot het verkennen van natuurkundige fenomenen zoals geluidsgolven en beweging, elk moment in het lab is een avontuur op zich. Of je kind nu gepassioneerd is door chemie, biologie, natuurkunde, milieuwetenschappen of technologie, er is voor elke wetenschapper iets te ontdekken en te verkennen.

Elektrocrack – Keerbergen (9-13)

Het kamp Elektrocrack werd herwerkt door de leerkracht die de stemolympiade heeft gewonnen en die echt de oorsprong van elektriciteit samen wilt ontdekken met de deelnemers. Na dit kamp kent elektriciteit geen geheimen meer voor je kind!

Wauw de naturier – Kessel-Lo (9-12)

Wauw leert kinderen geheime kennis aan de hand van spelletjes en ook hoe het bos hem die toonde (want hij leest het bos als een boek van levende inkt!). Wauw leert ze ook vergeten vaardigheden zoals vuur maken met twee stokjes.

Under construction – Kessel-Lo (9-12)

Een creatieve week voor bouwexperts in wording! Deze week wordt er gebouwd, gesjord, gestapeld, met alle materialen die ze vinden: bamboe, karton, hout, … Samen bouwen ze de zotste constructies, van een gigantisch fort tot een miniatuurhuisje met echte kleine bakstenen, cement en dakpannen. Afgewisseld met sport en spel.

Lego robotkamp – Kessel-Lo (9-12)

Tijdens dit kamp gaan de kinderen aan de slag met de dierenchallenges van de FIRST® LEGO® League Challenge. Lukt het om de vissen in hun aquarium te krijgen of de apen zicht op zee te geven? Exploreer verder tijdens de STEAM-projecten in de namiddag. Jouw kind leert tijdens dit kamp creatief en probleemoplossend denken en ontwikkelt uitgebreide computationele vaardigheden. Afgewisseld met sport en spel.

Lego Robotkamp: lol in het labo – Leuven (6-8)

PROGAMMEREN? YES WE DO! Jouw kind leert tijdens dit kamp creatief- en probleemoplossend denken en ontwikkelt de uitgebreide computationele vaardigheden, kortom alle skills om futureproof aan de slag te kunnen gaan. Durft jouw kind deze robot challenge aan?

Lego Robotkamp: cargo connect – Leuven (10-12)

ALLES OP WIELTJES! Rijd de toekomst in met de challenges van de First Lego League® mat van het jaar 2021-2022. Lukt het om de paketjes op tijd te bezorgen of de elektrische auto te programmeren? Jouw kind leert tijdens dit kamp creatief- en probleemoplossend denken en ontwikkelt de uitgebreide computationele vaardigheden, kortom alle skills om futureproof aan de slag te kunnen gaan.

STEAM camp for English speakers – Leuven (5-12)

Join us for a STEAM camp during the summer holidays! Dit zomerkamp is speciaal gemaakt voor de internationale kinderen die houden van wetenschap.

De techniekfabriek – Mechelen (5-6)

Hoe werkt een magneet? Wat is het verschil tussen een wiel en een tandwiel? Kan je zelf een LEGO-robot maken? Kom mee naar de techniekfabriek en experimenteer erop los! Dit projectkamp is één van de kampen uit het STEM aanbod van Heyo.

Bouw mee aan de uitkijktoren – Oetingen (5-12)

De Kinderkampen Oetingen gaan door in Pluktuin Oetingen, een oaseplek in hartje Pajottenland (Gooik – Pajottegem). Op dit kampje gaan we aan de slag met verschillende materialen en technieken om een grote uitkijktoren te bouwen, met verschillende verdiepingen, waar we op kunnen klimmen en klauteren.

Lego WeDo 2.0 – Rillaar (6-9)

Bouw zelf je robot met LEGO® WeDo 2.0 en maak gebruik van tandwielen, motoren, sensoren… Als je klaar bent, kan je hem programmeren om te laten bewegen! Toon je skills en laat de ingenieur en programmeur in jou los!

Lego Spike Prime – Rillaar (10-13)

Wil jij ook weten hoe een robot werkt en waar ze ingezet worden? 
Op dit kamp ga je dat leren!  Je werkt in een team en voert dagelijkse challenges uit, onder de deskundige begeleiding van TEACH LEARN GROW. Op het einde van de week ben jij helemaal klaar voor de toekomst!

Uitvinderskamp – Vilvoorde (7-12)

Volg jij de nieuwste uitvindingen op de voet? Bedenk jij graag voor elk probleem een creatieve oplossing? En zijn proefjes en experimenten helemaal jouw ding? Dan ben jij de uitvinder die we zoeken! Zelfs na het kamp blijf je bijleren met je eigen doeboek dat mee naar huis mag. Eureka!

Zomernatuurkamp – Watermaal-Bosvoorde (6-8)

Tijdens de zomervakantie organiseren we een kamp in, met en over de natuur. Hier valt elk jaar iets nieuws te ontdekken. Natuur beleven, experimenteren, koken, knutselen, verhalen en verwondering zijn evenwel vaste ingrediënten.

Legokamp – Zaventem (7-12)

Welkom in Legoland! We creëren onze eigen Legowereld en maken de gekste constructies! In groep of individueel, een pirateneiland of een pretparkattractie, alles kan! LE(t’s)GO! Dit projectkamp is één van de kampen uit het STEM aanbod van Heyo.

Robofun: missie naar Mars – diverse locaties (6-14)

Kom en leer meer over Mars terwijl je plezier hebt. Jij en je teamgenoten moeten robots bouwen, coderen en besturen om de Rode Planeet te verkennen. Tijdens je reis moet je ook een heleboel uitdagingen overwinnen. Je hebt geen ervaring in robotica? Maak je geen zorgen, je zult omringd worden door geweldige coaches!

Opgelet: bij het publiceren van dit artikel hebben deze zomerkampen nog plaatsen beschikbaar. Wetenschap Brussel kan niet garanderen dat er nog plaatsen zijn op het moment dat u dit artikel leest.