jouw wetenschapsgids in de hoofdstad

jouw wetenschapsgids in de hoofdstad

Voedingsdeskundige Patrick Mullie wint Garant-Studieboekprijs 2017

Voedingsdeskundige prof. dr. Patrick Mullie verbonden aan de Vrije Universiteit Brussel en Erasmushogeschool Brussel heeft vandaag de Garant-Studieboekprijs 2017 gewonnen. Deze prijs wordt voor de derde keer uitgereikt. Zijn boek, “Introductie tot epidemiologie en biostatistiek” werd uit een short list van vijf gekozen door de jury die uitdrukkelijk de didactische kwaliteiten van dit studieboek prijst.

Het boek brengt een basiskennis van epidemiologie en biostatistiek bij. Dit is essentieel om de omvangrijke literatuur goed te begrijpen en om op wetenschappelijk correcte wijze te handelen en te behandelen. Voor medici en paramedici zijn ze essentiële instrumenten om optimaal te kunnen fungeren. En dit zeker in onze steeds harder hollende informatiemaatschappij.

Docent Patrick Mullie staat daarnaast deze week ook als tweede auteur met een artikel in The Lancet. Dat is één van de meest gerenommeerde wetenschappelijke tijdschriften ter wereld.

Studenten willen studieboeken.

Waarom de Garant-Studieboekprijs?  Uit gesprekken met studenten over hoe ze hun studiemateriaal willen, blijkt hun absolute voorkeur voor ‘gewone’ studieboeken. Maar docenten en hoogleraren maken almaar minder studieboeken, al dan niet ict-ondersteund. Hun verklaring is meestal de druk waaronder zij over hun onderzoek moeten publiceren in internationale tijdschriften. Maar dat moet niet inhouden dat daarbij de onderwijstaak minder aan bod komt. En om die goed uit te voeren is gedegen studiemateriaal onontbeerlijk. Om het maken daarvan aan te moedigen heeft Garant de Studieboekprijs ingesteld.

Meer informatie over de Garant-Studieboekprijs,