jouw wetenschapsgids in de hoofdstad

jouw wetenschapsgids in de hoofdstad

VUB-project Homo Roboticus valt in de prijzen

Homo Roboticus onderzoekers: Prof. Bram Vanderborght, Prof. Michel Maus, Prof. An Jacobs en Prof. Romain Meeusen

De KVAB (Koninklijke Vlaamse Academie van Belgie) en de Jonge Academie zetten jaarlijks een aantal uitzonderlijke onderzoekers in de bloemetjes voor hun engagement rond wetenschapscommunicatie. Ook dit jaar zitten er weer een aantal VUB-onderzoekers onder de gelukkige winnaars.

Met hun project ‘Homo Roboticus’ leverden Prof. Bram Vanderborght, Prof. Michel Maus, Prof. An Jacobs en Prof. Romain Meeusen belangrijke academische bijdragen over de relatie tussen de mens, robotica en artificiële intelligentie. Ze brachten hun project tot leven op een indrukwekkend event in de Brusselse Muntschouwburg en in hun boek ‘Homo Roboticus’. Daarnaast verschenen verschillende opiniestukken in de Knack, filmpjes van de Universiteit van Vlaanderen, activiteiten voor jongeren en voorstellingen in Parijs en New York.

“De potentiële impact van AI en robotica op de samenleving is heel groot. Het is dus zeer belangrijk daar over te communiceren, zodat de mensen weten wat ze wel en niet kunnen verwachten. Zodat mensen zich ook mee in het debat durven mengen” zegt onderzoekster An Jacobs.

Daarnaast dingt ‘Homo Roboticus’ dit jaar ook mee voor de Eos Publieksprijs. Het wetenschapsmagazine stelt de vraag: wie is je favoriete wetenschapscommunicator?’ Deze prijs gaat naar de wetenschappers die er het best in slaagden om hun onderzoek naar het brede publiek te brengen. En jij kunt meestemmen! Surf dus snel naar Eos Magazine en klik onze VUB’ers naar de winst. De prijzen worden 18 november plechtig uitgereikt in het Paleis der Academiën.

__________________________________________________________________

” De potentiële impact van AI en robotica op de samenleving is heel groot. Het is dus zeer belangrijk daar over te communiceren, zodat de mensen weten wat ze wel en niet kunnen verwachten.”

__________________________________________________________________

Eos Publieksprijs