jouw wetenschapsgids in de hoofdstad

jouw wetenschapsgids in de hoofdstad

Stem op je favoriete wetenschapscommunicator 2020

Soms zetten onderzoekers zich uitzonderlijk in om hun onderzoek naar buiten te brengen. De KVAB (Koninklijke Vlaamse Academie van België) en de Jonge Academie zetten elk jaar een aantal vlijtige onderzoekers in de bloemetjes voor hun engagement rond wetenschapscommunicatie. Dit jaar viel de VUB drie keer in de prijzen.

De laureaten maken bovendien ook kans om het tot EOS Publieksfavoriet te schoppen!
Tenminste, als jij hen mee naar de top stemt …

Steven Goderis

Communicatie en citizen science over buitenaardse materialen

Voor zijn communicatie en citizen-scienceproject over buitenaardse materialen. Het vormt een mooi staaltje van activerende en gediversifieerde wetenschapscommunicatie om onderzoek dat letterlijk zeer ver van ons bed lijkt dichterbij te brengen.

Ilse Mariën, Pieter Ballon en Wendy Van den Broeck

Databuzz: iedereen datawijs!

Voor hun project Databuzz: mobiele educatie met veel oog voor doelgroepen via toegankelijke taal en activiteiten voor een breed publiek. Lees verder op www.databuzz.be!

Guy Vanthemsche & co

Wereldgeschiedenis van Vlaanderen

Voor het boek Wereldgeschiedenis van Vlaanderen, dat een breed publiek bereikte en een relevant naslagwerk voor toekomstige geïnteresseerde generaties zal vormen. Hij ontvangt de prijs samen met collega’s van andere Vlaamse universiteiten waaronder Marc Boone, die je hier aan het woord ziet.

Eos Publieksfavoriet 2020

Stem op je favoriete wetenschapscommunicator

Op 16 november worden alle laureaten gehuldigd op een online event over citizen science en wetenschapscommunicatie. De KVAB en de JA slaan hiervoor de handen in elkaar met ScivilIedereen Wetenschapper (EOS) en FWO. Je kan een reeks razend interessante lezingen volgen, en de uitrijking van de prijzen wetenschapscommunicatie live meevolgen.

Ook de winnaar van de EOS Publieksfavoriet en de Prijs Jonge Belofte worden er bekendgemaakt. Zij gaan samen met Marc Van Ranst, de winnaar van de loopbaanprijs wetenschapscommunicatie, in gesprek met wetenschapsjournalist Koen Wauters (VRT).

Benieuwd welke VUB’ers vorig jaar in de prijzen vielen? Lees hier meer over het project Homo Roboticus.

Stem op je favoriete wetenschapscommunicator