jouw wetenschapsgids in de hoofdstad

jouw wetenschapsgids in de hoofdstad

Stem op je favoriete wetenschapper

4 VUB onderzoekers werden genomineerd voor de jaarprijzen wetenschapscommunicatie. Zij maken ook kans om uitgeroepen te worden tot EOS Publieksfavoriet. Je kan Vincent Ginnis, Gwen de Wasseige, Filip Meysman en de onderzoeksgroep rond Dirk Lefeber alvast in de goede richting stemmen.

Vincent Ginis

Interactief webplatform over de misvattingen rond licht

… Voor zijn interactieve website als onderdeel van multimediale communicatie over wetenschap en onderwijs, die eerder al de aandacht van de pers trok. Dit is het archetype van een activiteit die we graag zien bij jonge wetenschappers.

Gwen de Wasseige

‘90° Zuid’

… Voor de reeks activiteiten die ze organiseerde voor een wetenschapsreis naar de Zuidpool. De Wasseige nam deel aan het internationale IceCube-project. Met haar inspanningen bracht ze de gelijknamige neutrinodetector en het onderzoek errond dichter bij een groot en divers publiek. Ze gunde jong en oud een blik achter de schermen van big science.

Dirk Lefeber

#TeamBruBotics @ CYBATHLON

… Voor de deelname van zijn team aan het Cybathlon-event, met bijbehorende uitgebreide communicatie via Twitter, Facebook en YouTube en regelmatige nieuwsberichten op de website. Een mooi gegrepen kans om de positieve impact van robotica uit te lichten. En om jongeren warm te maken voor een gerelateerde studierichting.

Filip Meysman en Huib Huyse

‘Curieuzeneuzen’

… Voor hun uitmuntend citizen science-project waarbij ze de lokale bevolking zeer nauw betrokken. Inwoners van Antwerpen konden zelf ontdekken hoe het gesteld is met de luchtkwaliteit in hun straat. Op die manier gingen ze zelf maatregelen uitdragen voor een gezondere lucht.