jouw wetenschapsgids in de hoofdstad

jouw wetenschapsgids in de hoofdstad

‘Ik heb een vraag’ nu in handig boekformaat

Hoeveel weegt een wolk? Hoe stolt lava? Al tien jaar is de website www.ikhebeenvraag.be dé online vraagbaak waar je terechtkan met wetenschappelijke vragen over allerlei onderwerpen: biologie, fysica, taal, geschiedenis en nog veel meer. Op die site hebben wetenschappers uit de meest uiteenlopende disciplines al meer dan 15.000 vragen beantwoord. Jong en oud stellen er vragen en onderzoekers met kennis ter zake, onder wie ook heel wat VUB en EhB-collega’s, geven via de site rechtstreeks antwoord aan de vraagsteller.

Om de tiende verjaardag van de website te vieren, is er nu het boek ‘Ik heb een vraag’, een bundeling van de beste, meest tot de verbeelding sprekende en meest curieuze vragen en antwoorden die de afgelopen tien jaar op de website zijn verschenen. In dit boek vertellen de onderzoekers ook hoe ze verliefd werden op hun vakgebied en waarom ze het zo belangrijk vinden om hun kennis ter beschikking te stellen van het publiek. Een leuk boek om in te snuisteren, om met je kinderen in te lezen, of een ideaal cadeautje voor meester of juf op het einde van het schooljaar. Dat er ook verschillende VUB en EhB-collega’s in het boek aan bod komen, is mooi meegenomen!

‘Ik heb een vraag. Wetenschappers geven antwoord’werd samengesteld door Bart Coenen en Stephanie Dehennin en staat vol prachtige illustraties van Poudlesoup. Het boek is uitgegeven bij Van Halewyck en is online verkrijgbaar en bij de boekhandel in je buurt.

Ik heb een vraag

Heb je zelf een vraag voor de wetenschap?