jouw wetenschapsgids in de hoofdstad

jouw wetenschapsgids in de hoofdstad

Programmeerdagen: Creatief met Code & Processing (14-18 jaar)

KU Leuven Campus ESAT Kasteelpark 10, Leuven, Arenberg, Belgium

Tijdens de programmeerdagen "Creatief met Code" kunnen jongeren zich onderdompelen in de wereld van codering. Deze workshops zijn ideaal voor iedereen die graag creatief bezig is met technologie en digitale kunst.

€150

JCW Zomeracademie: Robotica

Stedelijke academie voor beeldende kunsten Jan Portaels Spiegelstraat 62, Vilvoorde, Belgium

Beleef tijdens de JCW Zomeracademie Robotica vijf dagen vol robotplezier! Leer hoe je robots kan programmeren met cryptische codes en ontdek de nieuwste snufjes uit de robotwereld.

Midzomer-sterrennachten

Volkssterrenwacht MIRA Abdijstraat 22, Grimbergen, Belgium

Zoals elk jaar doet MIRA mee aan het internationale sterrenkijkinitiatief Nuits des Étoiles, en dat drie Midzomersterrennachten op een rij: vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 augustus. Bij helder weer kan je in de loop van die drie avonden tussen 22 en 01 uur de prachtige zomersterrenhemel komen verkennen doorheen krachtige telescopen en verrekijkers. De hele […]

Free

Amai! – AI van eigen bodem

KAAP Koning Boudewijnpromenade 10, Oostende, Belgium

Artificiële Intelligentie op grootmoeders wijze Een keukenkastje, een tuinslang, een paar tennisballen, een kapotte tv, wat oude Barbiepoppen en een vierentwintigdelige encyclopedie. Meer heeft een mens niet nodig om een revolutionaire AI-tool te bouwen die de meest ongelooflijke dingen kan, waaronder: mensen aan het denken zetten. Over wat artificiële intelligentie kan en zou moeten kunnen. […]

JCW Dolle Juniordagen: De Heldenbrigade

Stedelijke academie voor beeldende kunsten Jan Portaels Spiegelstraat 62, Vilvoorde, Belgium

Breng een bezoek aan de lokale helden, creëer jouw ideale superheld, ontdek verschillende superkrachten en ga op heldenmissie!

€115

MIRA STEM Zomerkamp ‘De Aarde in gevaar’ (9-14 jaar)

Volkssterrenwacht MIRA Abdijstraat 22, Grimbergen, Belgium

Volkssterrenwacht MIRA organiseert deze zomer drie sterrenkunde-jeugdkampen voor jongeren van 9 tot 14 jaar. Het thema van 2024 is "De Aarde in gevaar", met leerrijke activiteiten over natuurrampen en kosmische gevaren.

€ 140

The Dark Side of the Moon Planetarium Experience

Planetarium van de Koninklijke Sterrenwacht van Belgie Boechoutlaan 10, Brussel, Belgium

Het Planetarium van Brussel viert de 50ste verjaardag van Pink Floyd's album The Dark Side of The Moon met een speciale 360° film. De film combineert beelden van het zonnestelsel met visuele effecten, geïnspireerd door het iconische albumontwerp.

€16

JCW Dolle Zomerdagen: Helden!

Stedelijke academie voor beeldende kunsten Jan Portaels Spiegelstraat 62, Vilvoorde, Belgium

Kan een held ook je buurvrouw of de politieagent zijn? En wie waren "De Negen Besten"? Kom dit en nog veel meer te weten op dit heldhaftige zomerkamp!

€115

Evolutie: seks, drugs en geweld

Scheutbos Scheutbosstraat, Molenbeek, Brussel Hoofdstedelijk Gewest, Belgium

Een ongerepte natuurgebied biedt een idyllisch en romantisch beeld. Zo is het ook. Maar achter het scherm voordoen zich gruwelijke minidrama’s. Van seksmaniakinsecten tot herbicidale chemisch-bewapende planten en geweldadige vogelszang(vecht)partijen, wij nodigen je uit om onze natuurgebieden vanuit een ander perspectief te bekijken. Een wereld waar de evolutie geen genade toont. Gids: Fabrice Lobet Inschrijving […]