jouw wetenschapsgids in de hoofdstad

jouw wetenschapsgids in de hoofdstad

Giants

Instituut voor Natuurwetenschappen Vautierstraat 29, Brussel

Bewonder 6 levensgrote 3D-diervoorstellingen en 5 (bijna) complete skeletten, en voer als een paleontoloog je eigen onderzoek uit.

€13

Lezing: Waarom is België zo ingewikkeld?

Lokaal Dienstencentrum De Boomgaard Vergeet-mij-Nietjeslaan 8, Sint-Genesius-Rode, Belgium

Politicoloog Dave Sinardet (VUB) vertelt in een kort videocollege waarom ons land zo complex is

Free

TIN TALKS: But first, Coffee (Lezing)

KIOSK Locomotievenstraat 5, Kessel-Lo, Vlaams-Brabant, Belgium

Robrecht Bollen zal vertellen hoe de genetische diversiteit van wilde en gecultiveerde Robusta in de DR Congo een essentiële rol zou kunnen spelen bij het begrijpen en verbeteren van de sensorische kwaliteit van Robusta.

€15

Bouw mee voor de STEM-tuintjes

Pluktuin Oetingen via Oude Trambaan of Grachtweg, Oetingen (Gooik), Belgium

In Pluktuin Oetingen zijn kinderen/jongeren van 11 tot 14 jaar reeds 3 seizoenen welkom om een moestuintje te beheren en zo hun eigen groenten en fruit te kweken. 

Free

Drie workshops: KUNSTeldoos STEAM (6 – 10j)

GC De Lijsterbes Lijsterbessenbomenlaan 6, Kraainem

Ontdek de wereld van wetenschap en technologie met onze driedelige Steamworkshop! Bouw je eigen raket, maak een elektroquiz en creëer een Robo-rups. Leer en experimenteer met fascinerende concepten zoals ruimtereizen, elektriciteit en pneumatiek, en keer huiswaarts met je eigen handgemaakte creaties. 17 april: Bouw je eigen raket Onderga een ware astronautentraining! We leren meer over […]

€20

Color Green – Workshops rond milieubehoud voor jongeren

Paleis der Academiën Hertogstraat 1, Brussel

(Franstalig event) Jonge kunstenaars bewust te maken van milieukwesties in de artistieke productie en hen te inspireren tot positieve en impactvolle acties. Gedurende het project krijg je de kans om samen te werken met professionele kunstenaars, experts en politieke besluitvormers.

Free

Opendeurdag Volkssterrenwacht

Volkssterrenwacht MIRA Abdijstraat 22, Grimbergen, Belgium

In onze multimediavoorstelling bespreken we onze plaats in het grote en gevaarlijk heelal, waarin onze eigen planeet onze veilige en beschermende thuis is.

Free

Moeilijke Dingen Makkelijk Uitgelegd: Lichaam & Geest

Vlaams-Nederlands Huis deBuren Leopoldstraat 6, Brussel

Tijdens een aflevering van Moeilijke Dingen Makkelijk Uitgelegd geven we het woord aan vier experts uit Vlaanderen en Nederland die in 10 minuten antwoord geven op een vraag, gevolgd door een gesprek met moderator Selma Franssen en het publiek. Voor deze editie staat ‘Lichaam & Geest’ centraal en staan we stil bij de vraag of […]

Betaal wat je kan