jouw wetenschapsgids in de hoofdstad

jouw wetenschapsgids in de hoofdstad

Wetenschapsfestival: Science is Wonderdful!

Kom en vier de Europese wetenschap met ons!

De Europese Commissie nodigt jong en oud uit voor haar jaarlijkse wetenschapsbeurs op 25 en 26 april 2024 in het Egg in Brussel .

We zijn verheugd om tijdens deze twee dagen meer dan 100 vooraanstaande onderzoekers uit heel Europa en daarbuiten te mogen verwelkomen in de Europese hoofdstad.

Leer meer over hun werk en carrière door middel van gezamenlijke experimenten, praktische activiteiten, interactieve wetenschapsshows, games en quizzen.

De beurs gaat elke dag om 9.00 uur open .

 

Donderdag 25 aprilVrijdag 26 april
9:00  Opening van de wetenschapsbeurs9:00  Opening van de wetenschapsbeurs
16:00 Laatste toegang15:00 Laatste toegang
17:30  Sluiting van de tentoonstelling16.00 uur Sluiting van de tentoonstelling

 

Iedereen is welkom! Vooral leerlingen tussen de 7 en 18 jaar kunnen hier kiezen uit een schat aan wetenschappelijke ervaringen

Het evenement is gratis. Het evenement wordt georganiseerd in het Frans, Nederlands en Engels.

Op verzoek kan er gratis busvervoer naar de locatie worden geregeld voor schoolklassen (beperkte beschikbaarheid, voorrang gegeven aan jonge kinderen of scholen ver weg)

Op verzoek kan er een lunch op de locatie worden geregeld voor schoolklassen die tijdens de lunchpauze op bezoek komen (beperkte beschikbaarheid). Een overdekte picknickplaats zal voor iedereen toegankelijk zijn

Neem gerust contact op met info-siw@vo-europe.eu als u vragen heeft of bel onze helpdesk op +32 478 79 45 92 (lijn beschikbaar in het Engels, Nederlands en Frans).

Naast de wetenschapsbeurs is Science is Wonderful! organiseert ook activiteiten voor de klas. Deze leermiddelen, spelletjes en video’s zijn door onze wetenschappers voorbereid om het hele jaar door met uw leerlingen of kinderen te gebruiken.