jouw wetenschapsgids in de hoofdstad

jouw wetenschapsgids in de hoofdstad

VUB Kinderuniversiteit: Campusdag

VUB Kinderuniversiteit brengt universitair onderzoek op kindermaat. Al spelend en proevend ontdekken ze zo de geheimen van ons lichaam, of nemen ze de wondere wereld van de microben onder de loep. Of misschien verkennen ze samen wat dankbaarheid en geluk betekenen, en bouwen ze met hun eigen handen biomaterialen voor de toekomst! Eén ding is zeker, een team van bevlogen professionals staat klaar om hun passie en vernuft te delen met jouw klas vol toekomstige studenten. Jong geleerd is oud … gestudeerd!?

WIE?
Nieuwsgierige klassen uit de 3e graad lager onderwijs in Brussel. Elke school kan één klas inschrijven.*

WAT?
Je komt een hele dag proeven van het universiteitsleven aan de VUB. We starten met een verwelkomingsmoment in een échte aula, en erna workshops met échte onderzoekers & als kers op de taart afstuderen aan VUB Kinderuniversiteit!

WAAR?
Campus Etterbeek, Pleinlaan 2, 1050 Elsene. Onze campus is vlot bereikbaar met trein, tram, metro & bus.

WANNEER?
Donderdag 21 maart. Onthaal vanaf 9u20, uitzwaaien voorzien om 15u30.

INSCHRIJVEN?
De inschrijvingen voor de campusdag 2024 starten op woensdag 24 januari om 14u. Abonneer je op onze nieuwsbrief en wees als eerste op de hoogte van de inschrijvingen en alle andere VUB kinderuniversiteit nieuwtjes.

* Scholen uit het Brussels Hoofdstedelijk Gewest krijgen als eerste de kans om zich in te schrijven. Voorrangsperiode tot en met woensdag 7 februari.

Opening inschrijvingen: woensdag 24 januari – 14u

De inschrijvingen voor de campusdag van VUB Kinderuniversiteit openen op woensdag 24 januari om 14u. Zet het in je agenda en schrijf je als de bliksem in voor een inspirerende en leerrijke dag op de universiteitscampus!