jouw wetenschapsgids in de hoofdstad

jouw wetenschapsgids in de hoofdstad

Architectuurwandeling: Max Hallet & de vijvers van Elsene

Art-nouveaujaar: Huis Max Hallet & Rond de vijvers van Elsene (derde en laatste bezoek)

Huis Max Hallet

Dit grote herenhuis bevindt zich op één van de meest prestigieuze lanen van de stad. Het ontwerp dateert uit een periode van Victor Horta’s carrière waarin hij streefde naar meer soberheid. Horta ontwierp dit herenhuis voor zijn vriend advocaat en politicus Max Hallet die er op een ongedwongen manier zijn vrienden en klanten wilde ontvangen.

Mevrouw Hallet hield van planten en Horta ontwierp voor haar een gewaagde wintertuin bestaande uit drie brede, ronde, uitstulpende nissen die uitgeven op de tuin. Het glas was eertijds verguld in de massa en de hele structuur was met bladgoud bekleed. Het geheel moet een spectaculaire indruk hebben gemaakt op de bezoeker die het huis binnentrad.

Art-nouveauwandeling ‘Rond de vijvers van Elsene’

Wie wil er niet wonen in het idyllische groen van de Maalbeekvallei? De natuur is hier gerecupereerd in vijvers, rotsen, fonteinen en de voortuintjes. Het georkestreerd landschap reflecteert zich in het wateroppervlak en in de architectuur. Het ene aristocratische huis is al chiquer dan het andere, gebouwd in een diverse vormentaal van stijlen. Op deze wandeling voert de art nouveau de boventoon voor de huizen die in de vorige eeuwwisseling werden gebouwd.

Praktisch

  • Afspraakplaats: Louizalaan 346, 1000 Brussel
  • 07/12: aanvang: 10.00 uur – einde: 12.45 uur
  • 09/12: aanvang: 10.00 uur – einde: 12.45 uur

Deelname:

  • € 48,00
  • leden: € 43,00
  • Inbegrepen: toegang en gids Huis Max Hallet, gids wandeling ‘Rond de vijvers van Elsene’, eigen audiofoonsysteem

 

Maximum aantal deelnemers: telkens 20.