jouw wetenschapsgids in de hoofdstad

jouw wetenschapsgids in de hoofdstad

Op één uur wijzer – Eet je voor het klimaat beter lokale groenten en fruit?

Het concept van ‘Op één uur wijzer’ is eenvoudig: we starten elke bijeenkomst met een kort en toegankelijk videocollege van de Universiteit van Vlaanderen. Inspirerende sprekers laten je daarin kennismaken met de wetenschap achter een boeiende vraag. Nadien krijg je de kans om al jouw vragen over dat onderwerp te stellen aan een expert ter plaatse. Na exact 1 uur ronden we af en ga je gegarandeerd wijzer naar huis!
Misschien sta jij ook wel eens in de supermarkt te onderzoeken waar de groenten en fruit vandaan komen. Je wil wat ecologischer beginnen leven en laat daarom de bananen uit Peru, de boontjes uit Kenia en druiven uit Australië, links liggen. Die komen van zo ver, en dat kan toch niet goed zijn voor het klimaat? Experte duurzame voeding Tessa Avermaete (KU Leuven) legt in een kort videocollege uit dat die denkwijze niet altijd terecht is. Ze legt uit waarom het soms juist goed is dat we ook groenten en fruit eten dat niet van bij ons is. Nadien kan je al jouw vragen stellen aan professor Steven De Hertog van de Universiteit van Gent.