jouw wetenschapsgids in de hoofdstad

jouw wetenschapsgids in de hoofdstad

MIRA STEM Zomerkamp ‘De Aarde in gevaar’ (9-14 jaar)

Het thema van de MIRA Zomerkampen in 2024 is ‘De Aarde in gevaar’, waarbij jongeren via leuke en leerrijke voorstellingen en interactieve activiteiten kennismaken met allerlei gevaarlijke toestanden die reëel zijn maar waarvoor we toch niet meteen onze slaap moeten laten.

Het kampt begint met een lijstje te maken: welke gevaren komen vanuit het heelal? Welke hebben met onze planeet te maken? En voor welke gevaren zijn wij als mens zelf verantwoordelijk? Jullie gaan proberen meer te snappen over aardbevingen en vulkanen. Jullie gaan op zoek naar inslagkraters op Aarde die stille getuigen zijn van botsingen tussen planetoïden of kometen uit ons zonnestelsel met onze eigen planeet. Samen zullen jullie proberen jullie voor te stellen hoe gevaarlijk ontploffende sterren zijn en zullen jullie nagaan of we enige kans hebben in de loop van ons leven om hiermee geconfronteerd te worden.

In de loop van de week zullen de kampgasten heel wat interactieve opdrachten, experimenten, raadsels en oefeningen voorschotelen. Alvast veel succes aan alle deelnemers!

Datum en tijd

Info & Tickets

Locatie

Organisatie