jouw wetenschapsgids in de hoofdstad

jouw wetenschapsgids in de hoofdstad

Lezing over dementie

Wij moeten niet rond de pot draaien: dementie is de grootste doodsoorzaak bij senioren en heeft een grote impact op zowel de patiënt als de omgeving. Maar jong volwassenen kunnen ook getroffen worden …. Toch zijn er manieren om positief met deze aandoening om te gaan. En vooral de wetenschap biedt hoop op gunstige resultaten in de toekomst.

Dementie is niet zomaar een ziekte; het is een verwoestende aandoening die niet alleen de getroffen persoon treft, maar ook zijn omgeving. Deze slopende aandoening heeft zich in de afgelopen decennia gestaag ontwikkeld tot een wereldwijde crisis en is nu de belangrijkste doodsoorzaak bij senioren. Dementie brengt niet alleen het fysieke en mentale welzijn van de patiënt in gevaar, maar plaatst ook een zware last op de schouders van hun naaste familie en hun verzorgers.

Professor Dirk Devroey aan de VUB geeft in een boeiende lezing meer informatie over preventie en diagnose van dementie, hoe men de voorstadia van dementie kan herkennen, het acceptatieproces en hoe om te gaan met mensen met dementie. Tegelijk licht hij het nieuw en hoopvol wetenschappelijk onderzoek toe.
De lezing wordt afgesloten met een hapje en een drankje.

 

 

Info & Tickets

Locatie