jouw wetenschapsgids in de hoofdstad

jouw wetenschapsgids in de hoofdstad

Kunstwetenschapfestival: ArtScience Exhibit en Symposium

Stel je voor dat ArtScience een door burgers geleid initiatief is dat ArtScience Workshops, een ArtScience-symposium, debatten en praktische ‘beurs’ omvat. Thema’s verkennen kunst en wetenschappelijke integratie in het onderwijs, benadrukken de rol van vrouwen in de wetenschap, ter ere van Nobelprijswinnaar Maria Sklodowska Curie

De urgentie ligt in de noodzaak om kunstenaars, wetenschappers, docenten en beleidsmakers samen te brengen om de volgende generatie vernieuwers te inspireren. Door de ArtScience-aanpak te promoten, willen we het volledige potentieel van de menselijke geest ontsluiten om een ​​betere wereld te creëren

Open voor iedereen, met een focus op studenten van alle leeftijden en achtergronden en het bevorderen van intergenerationele uitwisseling op een creatieve en transversale manier.

Het evenement loopt van half april tot eind mei 2024. Hoogtepunten zijn onder meer de kick-offworkshop van 11-13 april als nieuw Europees Bauhaus-satellietevenement, de workshop ‘ Culture Collision ‘ van 26 april en de ArtScience-tentoonstelling en -symposium van 17-18 mei.

Wij nodigen u uit in het noorden van Brussel (gemeente Jette), vlakbij zowel het Atomium als de residentie van de beroemde kunstenaar Magritte.