jouw wetenschapsgids in de hoofdstad

jouw wetenschapsgids in de hoofdstad

(Her)ontdekking van het Bos – Brussel

Begeleide wandelingen “Initiatie & Ontdekkingen”

“De natuur is een weelderig theater waar elke dag een spektakel is.”

 

Dit is een ontdekkingstocht over de werking van het bos, die ongeveer 2,5 uur duurt. Wij, Connexion Nature, observeren op onze route wat zichtbaar is (en soms ook wat minder zichtbaar is), in het huidige moment. Onze ontdekkingen, onze observaties en wat we leren zullen variëren afhankelijk van het seizoen, het weer en het tijdstip van de dag, aangezien de fauna en flora op dezelfde dag evolueren. Tijdens elke wandeling behandelen we verschillende onderwerpen, terwijl we leren verbindingen daartussen te ontwikkelen. Alles is verbonden. Het geschenk dat de natuur ons geeft, is op elk moment aanwezig, en het is een vreugde als we het kunnen ontvangen en waarderen.

Voor wie?

Deze wandeling wordt gedaan met een groep van 10 tot 20 deelnemers.

  • Ofwel bestaat de groep uit mensen die zich afzonderlijk hebben aangemeld en elkaar niet kennen;
  • Ofwel vrienden komen samen in een groep om samen op pad te gaan;
  • Of een combinatie van die twee…

Dit natuuruitje is toegankelijk voor elke burger – jong en oud – nieuwsgierig, open en die de werking van de natuur beter wil begrijpen of ontdekken, bijvoorbeeld het bosecosysteem, om er maar één te noemen. De rit is ook toegankelijk voor kinderen van 7 tot 8 jaar oud.

Ontdek en leer wat en hoe?

Mijn doel is om u te informeren over de rijkdom van hoe het leven werkt, door samen met u alle interacties te onderzoeken die kunnen plaatsvinden in het bos of in enig ander natuurlijk ecosysteem. Ik begeleid je om alles wat daar wordt ervaren, en alle ongelooflijke interacties – soms heel subtiel maar cruciaal – tussen de verschillende actoren in het bos beter waar te nemen en te begrijpen.

Samen gaan we de natuur ook zintuiglijk verkennen: aanraken, ruiken, luisteren, voelen, enz. Mijn educatieve aanpak omvat educatieve en leuke hulpmiddelen, terwijl er ruimte blijft voor het delen van individuele ervaringen binnen de groep.

Voor degenen die hun natuurkennis willen verdiepen, is er de ‘Un Pas Plus Loin’-cyclus met 5 natuuruitstapjes van elk een halve dag.

Wandellocaties

Het merendeel van de groepsactiviteiten vindt plaats in en rond Brussel; we gaan vaak naar het Zoniënwoud, vanwege de ongelooflijke rijkdom van de flora en fauna, maar ook om het bewustzijn te vergroten van het grote belang om dit in een stedelijke omgeving te behouden. Door de seizoenen heen verkennen we ook andere parken, bossen en natuurgebieden in België. Ons land is vol prachtige plekken.

Een specifieke plek die jouw vrienden- en/of familiegroep graag wil ontdekken of waar je meer over wilt weten? Ik zal je daar met vreugde begeleiden. Stuur mij gewoon een aanvraag en ik zal uw bericht zo snel mogelijk beantwoorden.

Duur en prijzen

De wandeling duurt ongeveer 2u30.

De prijs per deelnemer bedraagt ​​€ 11,00 indien betaald bij boeking, of € 14,00 ter plaatse.

Voor kinderen onder de 10 jaar is de rit gratis.

 

Contactgegevens