jouw wetenschapsgids in de hoofdstad

jouw wetenschapsgids in de hoofdstad

Kindercursus: de wetenschap van superhelden en superheldinnen

Het is de grote return van onze cursus over superhelden en superheldinnen!

Een uitzonderlijke minicursus in het universum van superhelden: experimenten, uitdagingen, krachten…

 

Kan Flash sneller zijn dan licht? Waar is de armband van Wonder Woman van gemaakt? Kun je onzichtbaar zijn?  Welke spin gaf Spiderman superkrachten? Waarom kan Lieveheersbeestje ’s nachts zien? 

Een week lang trainen om te fantaseren, creëren, experimenteren, reizen in tijd en ruimte met je favoriete helden en je favoriete heldinnen. Als onderzoeker begrijp je je helden wetenschappelijk.

Bij Les Petits Débrouillards zijn de minicursussen een originele en leuke wetenschappelijke vrijetijdsbesteding voor kinderen die altijd nieuwsgierig zijn naar allerlei experimenten. De kans voor hen om het brede veld van de wetenschap te ontdekken en tegelijkertijd de wereld om hen heen in vraag te stellen.

Voor wie?

Voor alle kinderen van 6 tot 12 jaar!

Wanneer? 

De activiteit vindt plaats van 9.30 uur tot 16.30 uur, maar vanaf 9.00 uur kunnen wij uw kind op het terrein verwelkomen.

Op vrijdag, aan het einde van de cursus, zijn ouders en dierbaren vanaf 16.00 uur uitgenodigd voor een mini-tentoonstelling! Dit is het moment voor volwassenen om te ontdekken wat hun kinderen tijdens de week hebben gedaan.

Contactgegevens

Voor meer informatie kunt u telefonisch contacteren op 06 62 12 31 59 of per e-mail
l.billard@debrouillonet.org.