jouw wetenschapsgids in de hoofdstad

jouw wetenschapsgids in de hoofdstad

Boekenclub: Animal Farm (George Orwell) & November 9 (Colleen Hoover)

Bookish Things

De boekenclub voor young adults in Brussel waar literatuur tot leven komt.

Bij Bookish Things boekenclub draait het om meer dan alleen lezen. Het is een uitnodiging om je geest te voeden, nieuwe perspectieven te ontdekken en je liefde voor boeken te delen. Elk jaar worden er 6 boeken gelezen binnen 6 verschillende genres.

Spreek je een beetje Nederlands of spreek je liever in het Engels of Frans. Dit is allemaal mogelijk. Brussel is een mooie diverse stad en dit weerspiegelt zich ook in de boekenclub.

Animal Farm toont een groep dieren die in opstand komen tegen mensen en hun eigen meesters worden. In het begin loopt alles gesmeerd en genieten de dieren van hun vrijheid en gelijkheid. Maar de varkens worden machtsbelust en worden de nieuwe onderdrukkers van de dieren en zijn niet meer te onderscheiden van de mensen.

November 9 is een bijzonder liefdesverhaal. Op de dag voor haar verhuizing ontmoet Fallon Ben, een ambitieuze schrijver. Ze brengen haar laatste dag in Los Angeles samen door, en Fallons bewogen leven wordt de inspiratie die Ben altijd al zocht voor zijn roman. In de jaren erna blijven ze elkaar elke 9 november ontmoeten. Tot Fallon op een dag niet meer zeker weet of Ben haar wel altijd de waarheid vertelt. 

Leeftijd: 16 – 18 jaar

Prijs: gratis met inschrijving