jouw wetenschapsgids in de hoofdstad

jouw wetenschapsgids in de hoofdstad

Astroclub op Volkssterrenwacht MIRA & lezing meteoren

Een avond vol astronomie!

Voorstelling in de multimediazaal: lezing Philippe Mollet (20u)

Wil je meer weten over meteoren en meteorieten, dan is deze Astroclub een uitgelezen kans. Door jaren ervaring is Philippe Mollet in staat om vanuit de praktijk zijn kennis met het publiek te delen, hij kan je ook tips en tricks meegeven om in het geval je zelf meent over een meteoriet te beschikken al zelf in staat te zijn om de meest evidente niet-meteorieten (of meteoNIETen) te elimineren.

Bezoek aan het waarnemingsterras op MIRA

De zomer komt eraan, hopelijk beleven we mooi zonnige dagen. Dan kan er tijdens de Astroclub nog lekker lang aan zonnewaarnemingen worden gedaan met de speciale zonnetelescopen. De Maan is ook voor de helft verlicht, dus dat is ook een ideaal hemelobject om waargenomen te worden. En als het dan eindelijk donker is geworden, kunnen jullie beginnen aan de ontdekkingstocht langs de zomersterrenhemel…

Bezoek aan de tentoonstelling op MIRA

Naast de voorstelling in de multimediazaal op het gelijkvloers en een bezoek aan het waarnemingsterras op de derde verdieping kan iedereen ook op eigen tempo de tentoonstelling op MIRA doorlopen.  Overal in het gebouw staan maquettes, experimenten en multimediale opstellingen over de meest verscheiden aspecten i.v.m. sterrenkunde, ruimtevaart en weerkunde.  Bij vragen zijn er altijd wel medewerkers van MIRA beschikbaar om de nodige verhelderende uitleg te geven.

Desgewenst is een afsluiter mogelijk in ons clubhuis. Daar kunnen jullie bij een drankje gezellig napraten en eventueel opwarmen na een lange waarnemingssessie.

Praktische informatie: 

  • Deuren open vanaf 19h & aanvang lezing om 20h
  • Toegang: 6 euro / kinderen tot 10 jaar: 3 euro
  • Wie lid is van MIRA kan gratis deelnemen of aan de helft van de prijs
  • Zonder reservatie