jouw wetenschapsgids in de hoofdstad

jouw wetenschapsgids in de hoofdstad

Artist Meets Science

Hoeveel wil en kan een filmmaker delen? En is alles wat een filmmaker deelt ook wel echt de waarheid? Waar ligt de grens tussen fictie en non-fictie? En welke rol kan wetenschap spelen in de kunsten?

Donderdag 14 maart vindt de eerste editie van ‘Artist Meets Science’ plaats in het RITCS café in Brussel. Tijdens deze avond gaan twee onderzoekers in de kunsten met elkaar in gesprek en leggen ze uit wat artistiek onderzoek inhoudt.

Vanessa del Campo is een filmmaker die aan een doctoraat in de kunsten werkt. Voor haar filmstudies haalde ze een doctoraat in Aerospace Engineering. Nu gebruikt ze haar achtergrond als ruimtevaartingenieur om op zoek te gaan naar de grenzen tussen wetenschap en persoonlijke narratieven. Ira Goryainova rondde haar doctoraat in de kunsten af in 2022. In haar films onderzoekt ze lichamelijkheid en interdisciplinariteit. Ze focust hierbij op de grens tussen fictie en non-fictie en op de manier waarop het menselijk lichaam geportretteerd wordt in film. Beide makers stellen zich vragen over de zoektocht naar waarheid in film.

Charlotte De Cort, schrijver, regisseur en gastdocent aan RITCS leidt dit gesprek in goede banen. Omdat we twee internationale onderzoekers aan het woord laten, zal Engels de voertaal zijn. We hopen jullie allen te mogen verwelkomen in RITCS Café!

Info & Tickets

Locatie